Vind een Energiedeskundige bij u in de buurt

Prijzen Energieprestatiecertificaat lopen sterk uiteen

Geplaatst op: 22 oktober 2008
Voor een standaard tussenwoning lopen de prijzen van een EnergiePrestatieCertificaat (EPC) uiteen van € 200,- tot € 450,-. Voor de consument lijkt het dus de moeite waard om bij diverse energiedeskundigen een prijs op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Dit blijkt uit een onderzoek van EPCdeskundigen.be.

Maar hoeveel kost een energieprestatiecertificaat (EPC) volgens het Vlaams Energieagentschap? Het VEA laat zich niet langer uit over prijzen voor een EPC voor woningen. De eerder gecommuniceerde gemiddelde prijs van € 250,- leverde namelijk veel verontwaardigde reacties op. In totaal geeft een grote meerderheid (77%) van de ondervraagden deskundigen aan dat een gemiddelde prijs van € 250,- voor een EPC een absoluut minimum is voor het leveren van kwaliteit. De kostprijs moet bepaald worden door de markt. Volgens de energiedeskundigen zal deze gemiddeld uitkomen op € 300,-.

Enkele energiedeskundigen tonen zich bezorgd over prijsstunters. "Er zitten altijd aanbieders tussen die zich wagen aan dumpprijzen" Of zoals een andere deskundige uitdrukt: "De ethiek van het vak is bij velen verdwenen." De respondenten benadrukken dat de keuze voor een EPC deskundige vooral gebaseerd moet zijn op kwaliteit en niet alleen op een aantrekkelijke prijs.